Fysiek en mentaal goed in je vel

Een gelukkig leven begint bij een goede gezondheid. Het gaat dan om gezondheid in de breedste zin van het woord. Het is belangrijk dat je fysiek gezond bent. Maar ook je mentale gezondheid is bepalend voor jouw geluksgevoel. Dus ben je bijvoorbeeld ongelukkig met jouw huidige gewicht? En voel je je daar onzeker en ongelukkig door? Dan zal een verandering van het fysieke plaatje jouw mentale welzijn ook positief beïnvloeden. 

Afvalmethode die realistisch is

In de westerse wereld is overgewicht een veelvoorkomend probleem. De westerse welvaart zorgt ervoor dat veel mensen (wat) te zwaar zijn. Worstel jij ook met extra kilo’s? Word je ongelukkig als je in de spiegel kijkt? En wil je hier graag wat aan doen, maar hebben eerdere afvalpogingen niet het gewenste effect gehad? Geen zorgen! Afvallen is mogelijk, zolang je maar voor een realistische afvalmethode kiest. Een crashdieet waarbij je jezelf een korte periode volledig uithongert, lijkt wellicht effectief. Maar deze ongezonde manier van afvallen is uiteindelijk niet vol te houden. Hierdoor vallen veel mensen weer terug in hun oude patronen. Afvallen zonder dieet kan en het is beter vol te houden. Een combinatie van gezonde(re) voedingskeuzes en meer beweging blijkt doorgaans heel effectief.

Wandelen om af te vallen

Ben jij iemand die zich niet graag in de sportschool begeeft? Maar wil je wel afvallen? Dan is het van belang dat je op een andere manier jouw bewegingspatroon verandert. Pak je altijd voor kleine stukjes de auto? Verander dit dan en kies vaker voor de fiets als vervoersmiddel. Ook is het raadzaam om vaker te gaan wandelen. Afvallen met wandelen kan, mits jouw bewegings- en voedingspatroon in balans zijn. Het gaat uiteindelijk allemaal om balans. Eet je ongezond? Dan zal je met een enkele wandeling per dag geen grote veranderingen in jouw lichaamsgewicht krijgen. Wel is het zo dat wandelen kan bijdragen aan jouw afvalproces. Wandelen is namelijk onwijs gezond. 

Waar moet je op letten?

Heb je lange tijd nauwelijks of niet bewogen en/of gesport? Dan is het van belang dat je jouw lichaamsbeweging langzaam opbouwt. Als je gemotiveerd bent, kan het verleidelijk zijn om gelijk alles te geven. Maar je moet hier voorzichtig mee zijn. Blessures liggen dan namelijk op de loer en deze bevorderen jouw afvalproces uiteindelijk niet. Dus wil je lekker gaan wandelen? Bouw het wandelen dan op. Ga steeds een stukje verder wandelen en voer de frequentie ook langzaam op. Je zult vervolgens merken dat het wandelen je steeds beter afgaat. En hoe verder en hoe vaker je uiteindelijk kunt wandelen, hoe groter de gezondheidseffecten zullen zijn.

Gerelateerde berichten