Wat zijn de voordelen van online een zorgverzekering afsluiten?

Wil je online een zorgverzekering afsluiten of twijfel je nog of je niet beter naar een kantoor kan gaan? Je hebt tegenwoordig zelf de keuze hoe je de verzekeringen af wilt sluiten en van welke gemakken je wilt profiteren. Als je een afspraak maakt op een kantoor heb je als grootste voordeel dat iemand samen met jou kijkt naar de dekking die het beste bij jouw situatie past. Als je zelf een verzekering afsluit vanuit jouw huis, dan heb je deze hulp uiteraard niet. Toch zijn er een groot aantal voordelen te behalen bij het afsluiten van de verzekeringen. Maar welke zijn dit dan precies? Onderstaande informatie zet de grootste voordelen van een online aanvraag voor jou op een rij. 

Een flinke tijdsbesparing hebben

Online een zorgverzekering afsluiten heeft als grootste voordeel dat je veel tijd kan besparen. Een afspraak bij een kantoor geeft jou reistijd, het wachten tot de afspraak begint en de tijd die je besteedt in het kantoor. Met een online aanvraag hoef je het huis niet meer uit en kan je op een moment dat het jou het beste uitkomt de verzekeringen met elkaar vergelijken. Doordat je ook geen stapels papierwerk meer in hoeft te vullen, gaat het nog veel sneller om de aanvraag in te dienen. Alle formulieren zijn vervangen door slechts één overzichtelijke vragenlijst waarin je jouw persoonsgegevens en medische geschiedenis aangeeft. Met een paar klikken heb je alles geregeld en kan je de polisdocumenten al in de post ontvangen. 

Een snelle bevestiging van de aanvraag

Een ander groot voordeel van de ziektekostenverzekering afsluiten via de website van de verzekeraar is dat je direct een bevestiging krijgt van de verzekering. Na het invullen van al het papierwerk op kantoor kon het lang duren voordat je een antwoord kreeg. Of er werd op een later moment nog navraag gedaan naar aanvullende informatie en andere documenten. In plaats daarvan zie je vaak direct op jouw scherm of er nog extra informatie nodig is of dat je de verzekering al in handen hebt. De verwerking gaat veel sneller en kan voorkomen dat je een tijdje zonder verzekering komt te zitten. De gemoedsrust die je hiervoor terugkrijgt, kan een wereld van verschil opleveren voor jouw welzijn. 

Op ieder moment directe toegang

De ziektekostenverzekering online afsluiten doe je voornamelijk vanwege alle gemakken tijdens de aanvraag. Alleen kan je ook voor de toekomst nog een groot aantal voordelen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de toegang tot jouw eigen portaal. 24 uur per dag, 7 dagen per week kun je inloggen op dit portaal, zodat je alle gegevens kan inzien. Hier vind je bijvoorbeeld de polisdocumenten terug, maar kun je ook eventuele veranderingen aanbrengen in de dekking die je hebt gekozen. Mochten er veranderingen in jouw levensstijl zijn, dan wil je hier immers ook op voorbereid zijn. Juist hierom is het online afsluiten van de verzekering een goede keuze met een groot aantal voordelen en gemakken voor nu en de toekomst. 

Gerelateerde berichten