Preventieve bodyscan laten uitvoeren

Wil jij de kans op eventuele lichamelijke aandoeningen verkleinen? Dan is een gezond leefpatroon uiteraard heel belangrijk. Maar er is meer dat je kunt doen. Je kunt namelijk preventief een bodyscan laten uitvoeren. Zoals de terminologie al een beetje prijsgeeft, is dit een algemene gezondheidscheck. Jouw algehele gezondheid wordt middels een bodyscan snel en goed in kaart gebracht. Zo kunnen eventuele aandoeningen en/of risicofactoren vroegtijdig worden opgespoord. 

Medisch onderzoek zonder doktersverwijzing

Bij een medisch onderzoek denkt men vaak gelijk aan lange wachttijden. Tevens maken veel mensen de associatie met een moeilijk te verkrijgen doktersverwijzing. Deze associaties zijn niet onterecht. In de reguliere gezondheidszorg heb je voor een medisch onderzoek altijd een doktersverwijzing nodig. En deze verwijzing wordt enkel afgegeven als een dokter daar aanleiding toeziet. Preventief een medisch onderzoek laten verrichten is hier niet mogelijk. Ook heb je in de reguliere gezondheidszorg doorgaans te maken met lange wachttijden. Kies je voor een total bodyscan buiten de reguliere gezondheidszorg om? Dan kun je wanneer jij dat wilt de bodyscan laten uitvoeren. Een doktersverwijzing is hiervoor niet nodig. Bovendien heb je binnen één dag al de uitslag van de uitgevoerde onderzoeken. 

MRI scan als onderdeel van de bodyscan

Een bodyscan is een gezondheidscheck waarbij jouw totale gezondheid in beeld wordt gebracht. Er wordt niet enkel naar één onderdeel gekeken. Er worden meerdere medische onderzoeken ingezet om jouw algehele gezondheid in kaart te brengen. Een van de onderzoeken die hiervoor wordt gebruikt is de MRI scan. Dit is een radiologisch onderzoek dat een hoge effectiviteit kent. De beelden die met een MRI scan kunnen worden gemaakt geven namelijk veel prijs. Laat je bijvoorbeeld een MRI hersenen uitvoeren? Dan worden uiteraard je hersenen in beeld gebracht. Maar ook je holtes, weefsels en pezen zijn hierop zichtbaar. Het is met deze hoge effectiviteit dus logisch dat een MRI scan bij iedere bodyscan wordt ingezet.

Eén los onderzoek laten uitvoeren

Het kan uiteraard ook zo zijn dat je het liefst één medisch onderzoek laat uitvoeren. Ben je bijvoorbeeld heel benieuwd naar de gezondheid van jouw hart? Maak je je geregeld zorgen over jouw hartgezondheid en ben je benieuwd of deze zorgen gegrond zijn? Laat dan preventief een cardiologisch onderzoek uitvoeren. Je ontdekt zo eenvoudig en snel hoe het met de gezondheid van jouw hart gesteld is. Het cardiologische onderzoek is overigens niet het enige onderzoek dat je los kunt laten uitvoeren. Het is ook mogelijk om een dermatologisch onderzoek preventief uit te laten voeren. En ook een laboratoriumonderzoek is mogelijk. Welk onderzoek of welke onderzoeken wil jij preventief laten uitvoeren?

Gerelateerde berichten