Meer uit je trainingen in de sportschool te halen

De sportschool kan een geweldige plek zijn om in vorm te komen, maar het is gemakkelijk om in een sleur te raken en niet het meeste uit je trainingen te halen. Hier zijn vijf manieren om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je tijd in de sportschool haalt.

1. Houd je vorderingen bij

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je meer uit je trainingen haalt is je vorderingen bij te houden. Een goede manier om dit te doen is door My Fitness Pal te gebruiken, dat bijhoudt hoeveel calorieën en voedingsstoffen (onder andere) je binnenkrijgt. Je kunt ook een stappenteller gebruiken om te zien hoe ver je op de loopband gelopen of gerend hebt, of als je je op krachttraining richt, bijhouden hoeveel gewicht je elke keer optilt.

Je vorderingen bijhouden is een geweldige manier om gemotiveerd te blijven en ervoor te zorgen dat je het meeste uit je trainingen haalt. Door te zien hoeveel gewicht je kunt tillen, of hoeveel kilometer je kunt lopen of rennen, kun je doelen voor jezelf stellen en jezelf stimuleren om meer te bereiken. Het is ook een goede manier om te zien of je na verloop van tijd vooruitgang boekt, wat je kan helpen gemotiveerd te blijven om je trainingen vol te houden.

2. Houd het fris

Om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je training haalt, moet je niet te lang aan één routine vasthouden. Probeer af te wisselen naar welk deel van de sportschool je gaat (de ene dag de loopband, de andere dag de elliptische machine), of richt je op een elke keer dat je naar de sportschool gaat een andere reeks oefeningen.

3. Train met een vriend of vriendin

Samen met een vriend of twee trainen kan je gemotiveerd houden, want het is gemakkelijker om te verslappen als je vrienden niet in de buurt zijn. Nog beter is het om te trainen met een paar mensen die nieuw zijn in de sportschool, zodat iedereen alles leert gebruiken en het niet te comfortabel wordt om steeds maar weer één routine te doen.

4. Wees realistisch over wat je in één bezoek wilt bereiken

Sommige mensen gaan ervan uit dat ze elke keer dat ze gaan een uur in de sportschool moeten doorbrengen, maar dat is niet voor iedereen zo. Als wat je doet minder dan 30 minuten duurt (zeg, alleen wat cardiovasculaire oefeningen), dan is er geen reden waarom je niet zou kunnen het in je schema in te passen. Door de mentale barrière weg te nemen kun je eerder geneigd zijn om voor het werk of na het avondeten een snelle training in te lassen in plaats van de tijd verloren te laten gaan.

5. Probeer iets nieuws

Gewichtheffen oppakken? Zwemmen? Yoga? Probeer het eens een keertje. Je hoeft niet voor altijd bij één activiteit te blijven, dus als je zin hebt om terug te vallen op je gebruikelijke routine, probeer dan iets anders voor de afwisseling en een kans om de boel wat op te fleuren.

Gerelateerde berichten